funkcja haszujaca
| Nieznany | 06.12.2005 21:11:37 | |
![]() | pisze program szyfrujacy i potrzebuje funkcji haszujacej. jesli to nie jest jakis problem to prosilbym o podanie nazw (oraz jesli to mozliwe strony z opisem algorytmu, jak nie to wiem ze istnieja google). | |
| Kajoj | 07.12.2005 13:36:31 | |
![]() | grzemach napisa≥: jak nie to wiem ze istnieja googleWiedzieć to jedno, a uzywać drugie. poszukaj MD5, SHA1 A przy okazji maly konkurs: Kto/Gdzie uzywa takiej funkcji haszujacej: [c] int hash(unsigned char *password, unsigned int seed) { unsigned int x, y, z;
}[/c] Dodam jeszcze, ze jest to BARDZO slaba funkcja hash. | |
| Nieznany | 07.12.2005 15:46:41 | |
![]() | niom, faktycznie jest bardzo proste :) a ja dam moze pelny naglowek i starczy :) [c]int gg_login_hash(unsigned char *password, unsigned int seed)[/c] (wygralem cos :>) tylko ze ja szukam najnaprostszej (nie koniecznie bezpiecznego) myslalem o wykorzystaniu ktorejs z w/w ale to jest tylko i wylacznie projekt na uczelnie, a z tamtymi moze sie pobawie ale cos czuje ze mi sie nie bedzie chcialo :p. ja mysle bardziej o md4 (jest krotsza), ewentualnie cos jeszcze prostszego bym prosi :) | |
| Kajoj | 08.12.2005 13:31:31 | |
![]() | grzemach napisa≥: int gg_login_hash(unsigned char *password, unsigned int seed)(wygralem cos :>) Gratulujemy wygrywa pan miesieczny abonament na korzystanie z najlepszej wyszukiwarki google :) Nagroda do odebrania tutaj: NAGRADA A do tego, powtórze jeszcze za mistrzeam Obi-Wan Kenobi: Use the Source, Luke. Zwroc uwagę, na na jajko linuxa: http://www.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/bkcvs/linux-2.4/crypto/ | |