Unikalne rekordy

Nieznany09.02.2006 19:14:52
#

Wie może ktoś jak pobrać liste rekordów, ale tak żeby wybierana dana była unikalna, tzn wystąpiła tylko raz. Próbowałem na miliardy sposobów i szukałem w sieci, ale niestety nic konkretnego nie znalazłem.

QrwaceK10.02.2006 00:10:37
#

A distinct nie rozwiązuje problemu?

Nieznany10.02.2006 09:51:52
#

O dzieki :) musze sie jeszcze troche podszkolic w sql. hmm. ale jest z tym mały problem. Jak dam sortowanie to nie końca jest tak jakbym chciał żeby było. Problem jest taki że mam dwie tablice z której ustalam warunki i pobieram dane, a przy sortowaniu wszystko sie sypie. Myślałem ze z unikalnymi problemu nie bedzie, niestety, myliłem sie. Zapytanie ma działać tak, że.. pobieram dane z tablicy1, porównuje tablice1 i tablice2 i chce przesrtować wszystko wg indeksu tablicy2 malejąco. Problem jest taki że w tablicy2 znajduje sie kilka rekordów, którymi cechami można przyporządkować jednen rekord talicy1 ale kilkukrotnie. Mam nadzieje że nie zamieszałem :P

Kontakt

Jeśli chcesz się z nami skontaktować napisz na adres: info(at)binboy.org lub odwiedź nasz profil na Facebooku!

O Nas

Serwis binboy.org to kopalnia wiedzy dla wszystkich z branży IT, w szczególności dla programistów i webmasterów. To duży zbiór kursów programowania, tutoriali, darmowych ebooków, setki kodów źródłowych itp.

Bądź w kontakcie

Panel użytkownika

Zaloguj się do panelu użytkownika.
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Zapomniałeś hasła?