Diagram zaleznosci funkcji i Projekt sieci modulow
| Friki | 16.07.2007 15:22:57 | |
![]() | Hi. Piszę prace dyplomową i mam zrobić m.in. dwa diagramy: 1. Zależnosci funkcji 2. Sieci modulów Jednak nie mogę nigdzie znaleźć przykładów - być może to się troche inaczej nazywa. Wysłałem mejla do promotorki a ona odpisała: "Diagram zależności przedstawia kolejność wykonywania wcześniej ustalonych funkcji elementarnych. Dotyczy zależności informacyjnych, taktycznych i prawnych, które wynikają z potrzeb badanej działalności biznesowej. Jest to tzw. diagram następstw, uwzględniający zdarzenia inicjujące wykonanie funkcji oraz ich wyniki. Przedstawia wszystkie możliwe drogi postępowania, zatem wymaga użycia operatorów relacji OR, AND i XOR. Natomiast sieć modułów odnosi się do projektu modułów programów, która przedstawia ich układ, którego konsekwencją będzie struktura Menu systemu. Konstrukcja tej sieci często wynika właśnie z diagramu zależności funkcji." Niestety niewiele mi to pomogło :/ Czy ktoś może mi pomóc i podać linka gdzie mógłbym podejrzeć przykłady takich diagramów ?? | |
| ktyl | 17.07.2007 08:06:33 | |
![]() | W pierwszym przypadku chodzi zapewne o diagram interakcji lub sekwencji. W drugim.... nie mam pojecia. W pierwszej chwili myslalem, ze chodzi o statyczna strukture klas, ale po ostatnich dwoch akapitach zglupialem. Poczytaj tutaj, moze znajdziesz cos ciekawego. http://www.borland.pl/tech/poradnik_uml.shtml#Diagramy_przypadkow_uzycia | |