Jak się do tego zabrać?
| rescue4 | 01.04.2008 11:36:19 | |
![]() | Mam do Was pytanie. Firma w której pracuje, dopiero zaczyna myśleć o stworzeniu aplikacji wielomodułowej do obsługi całej firmy (magazyn, kadry, księgowość, dział techniczny, dział pracy terenowej , zarządzanie inwestycjami). Aplikacja ta ma być w formie serwer (jakas baza danych)- klient (wiele stanowisk, różne uprawnienia). Mam podstawy programowania w C++, c++ builder oraz jednego człowieka któy zajmuje się bazami danych, nie zarządzałem nigdy projektem. Moje pytanie brzmi: w jaki sposób mam się do tego zabrać? Może dla niektórych z was jest to zabawne,ale każdy musi od czegoś zacząć - mnie rzucono od razu na głęboką wodę. | |
| -izaw- | 01.04.2008 22:22:03 | |
![]() | Jeżeli to co napisałeś to cała prawda, to najlepiej namów szefa na zakup jakiegoś narzędzia. Jest to spora praca i z przetestowanie przy takich siłach zajmie sporo czasu, a i wynik nie jest przesadzony. Jeżeli jednak zaczniesz to tworzyć zacznij od interfejsu i wymagań. Wtedy zacznij tworzyć moduły, a na koniec stwórz aplikację serwer-klient udostępniającą dane. Życzę powodzenia i przewiduję, że jeszcze nieraz spotkamy się tu na forum. Pozdrawiam | |