Jak się do tego zabrać?

rescue401.04.2008 11:36:19
#

Mam do Was pytanie. Firma w której pracuje, dopiero zaczyna myśleć o stworzeniu aplikacji wielomodułowej do obsługi całej firmy (magazyn, kadry, księgowość, dział techniczny, dział pracy terenowej , zarządzanie inwestycjami). Aplikacja ta ma być w formie serwer (jakas baza danych)- klient (wiele stanowisk, różne uprawnienia). Mam podstawy programowania w C++, c++ builder oraz jednego człowieka któy zajmuje się bazami danych, nie zarządzałem nigdy projektem. Moje pytanie brzmi: w jaki sposób mam się do tego zabrać? Może dla niektórych z was jest to zabawne,ale każdy musi od czegoś zacząć - mnie rzucono od razu na głęboką wodę.

-izaw-01.04.2008 22:22:03
#

Jeżeli to co napisałeś to cała prawda, to najlepiej namów szefa na zakup jakiegoś narzędzia. Jest to spora praca i z przetestowanie przy takich siłach zajmie sporo czasu, a i wynik nie jest przesadzony. Jeżeli jednak zaczniesz to tworzyć zacznij od interfejsu i wymagań. Wtedy zacznij tworzyć moduły, a na koniec stwórz aplikację serwer-klient udostępniającą dane. Życzę powodzenia i przewiduję, że jeszcze nieraz spotkamy się tu na forum. Pozdrawiam

Kontakt

Jeśli chcesz się z nami skontaktować napisz na adres: info(at)binboy.org lub odwiedź nasz profil na Facebooku!

O Nas

Serwis binboy.org to kopalnia wiedzy dla wszystkich z branży IT, w szczególności dla programistów i webmasterów. To duży zbiór kursów programowania, tutoriali, darmowych ebooków, setki kodów źródłowych itp.

Bądź w kontakcie

Panel użytkownika

Zaloguj się do panelu użytkownika.
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Zapomniałeś hasła?