operacje na mailach przychodzacych
| Nowy | 08.11.2006 21:04:37 | |
![]() | Witam, jestem poczatkujacym uzytkownikiem Pythona i mam maly problem. Chcialbym .forward-owac przychodzace maile do skryptu .py ktory wylapywalby istotne dla mnie elementy, czyli From, Subject itp do dalszej obrobki. No wlasnie, tylko nie bardzo wiem jak to zrobic. Przygladalem sie tym wszystkim modulom email, rfc822, smtplib ale nie bardzo moge wylapac istotne dla mnie elementy. Jesli ktos moglby mi podpowiedziec jak mozna to zrobic to bylbym wdzieczny. pozdrawiam nowy | |
| Kajoj | 09.11.2006 20:20:48 | |
![]() | znaczy się, nie wiesz, jak przekierować maila, czy jak to regexpowac? | |
| Nowy | 09.11.2006 22:13:03 | |
![]() | dzialam pod freebsd i przekierowuje plikiem .forward tylko nie bardzo wiem jak po tym przekierowaniu okielznac przychodzacego maila. efekt jest taki, ze moj skrypt nic nie uruchamia poza blokowaniem przychodzacych maili, ktore nawet nie docieraja do skrzynki odbiorczej. | |
| Kajoj | 12.11.2006 00:27:08 | |
![]() | .forward? a można zapytać jak? bo AFAIK to robi się to przy pomocy .procmailrc a w .forward (jeżeli zachodzi taka konieczność, tj. procmail nie jest domyślnym transporterem) umieszcza się jedynie wywołanie do procmaila. A przekierowanie przy pomocy procmaila robi sie tak: plik: ~/.procmailrc
| |