Problem z Internet Explorer
| kleopatra | 22.11.2005 20:26:49 | |
![]() | Hej mam problem! NIedawno miałam formatowany dysk C i potem zainstalowany system XP i mam problem z Internet Explorer! Jak wchodze na neta to jak od razu chce wpisac adres strony WWW to występuje błąd i mi wychodzi, to samo sie dzieje jak pomyle adre stronki i ona nie istnieje występuje błąd lub brak odpowiedzi... czasem jak chce przejsc z jednej stronki na drugą w tym samym oknie to to samo brak odpowiedzi.... Co mam zrobić aby mi Internet znów dobrze robił... | |
| ktyl | 22.11.2005 20:31:35 | |
![]() | Katarzyna Rogowska napisa≥: Co mam zrobić aby mi Internet znów dobrze robił...LOL ROTFL :-D Sprobuj zainstalowac Firefoxa i sprawdzic, czy bedzie dobrze dzialal. Pozdrawiam! | |
| Kajoj | 22.11.2005 21:52:52 | |
![]() | Kup originalnego windowsa i masz pomoc techniczna pod telefonem. | |
| kleopatra | 22.11.2005 23:45:09 | |
![]() | Kajoj napisa≥: Kup originalnego windowsa i masz pomoc techniczna pod telefonem.Kajoj a ty masz oryginalnego?? wcześniej też miałąm ten sam i IE mi działał... Pozdrawiam | |
| kleopatra | 23.11.2005 12:26:47 | |
![]() | kolega mi powiedział że to wina service pack 1(bo tą chyba mam) i że musze sobie wgrac service pack 2 i będzie już wszystko w porządku... | |
| Kajoj | 23.11.2005 19:01:26 | |
![]() | Katarzyna Rogowska napisa≥: Kajoj a ty masz oryginalnego??Uzywam Linuxa i wieszam psy na firmie z Redmond :) | |
| kleopatra | 23.11.2005 20:46:29 | |
![]() | a ja wole XP od linuxa w szkole mamy linuxa jest głupi moim zdaniem... ale każdy ma swoje zdanie :) no jak pobrała SP2 to narazie jest ok.. zobaczymy później.. :) | |
| Kajoj | 24.11.2005 11:15:53 | |
![]() | Katarzyna Rogowska napisa≥: a ja wole XP od linuxa w szkole mamy linuxa jest głupi moim zdaniem... ale każdy ma swoje zdanie :) no jak pobrała SP2 to narazie jest ok.. zobaczymy później.. :)Posluze sie tutaj cytatem pana Andrew Lockhart'a "Użycie w jednym zdaniu wyrazów Windows i bezpieczeństwo wiele osób uważa za drwinę..." Dodam jeszcze tylko, ze nie wydam tysiaca zlotych z niedzialajacy system operacyjny. | |
| kleopatra | 27.11.2005 19:07:33 | |
![]() | teraz tak nawet sie uspokoiło potym jak zainstalowałam sobie firewoxa tylko teraz nie oge wchodzin na żadne czaty choć jave mam za każdym razem pisze mie brak połączenia z serwerem... co w taiej sytuacji zrobic? | |
| Nieznany | 30.11.2005 21:17:20 | |
![]() | Kajoj Linux rulezz no nie :P a i firefox też rulezz i nowe wersję dystrybucji linuxowych zazwyczaj mają ogniowego lisa na składzie :P | |
| kleopatra | 30.11.2005 21:41:37 | |
![]() | hej u mnie juz wszystko ok z netem... teraz mam problem z nagrywarką... ale mam zje**ny komp :( | |
| Nieznany | 26.01.2006 11:17:54 | |
![]() | Linuxa i ognistego jesiotra:P wsadźcie se w...ekhem...nieważne,zamyśliłem się:D WinXP jest spox.Można już w sieci znaleźć nieoficjalną wersję IE 7.0b.Ja jej używam i jest ok. | |
| Kajoj | 27.01.2006 00:30:42 | |
![]() | Morpheus napisa≥: Linuxa i ognistego jesiotra:P wsadźcie se w...ekhem...nieważne,zamyśliłem się:D WinXP jest spox.Można już w sieci znaleźć nieoficjalną wersję IE 7.0b.Ja jej używam i jest ok.
Tak normalnie rewelacja. Wtopic 400PLN za system w ktorym jest wiecej bledow, niz znaczkow w /dev/urandom :) No tak IE - przegladarka jak ja pier***e. Nie spelnia standardow ani CSS ani XHTML'a, wiec nalezy sie zastanowic czego to jest przegladarka, bo napewno nie internetowa. O bugach nie wspomne, dam tylko przyklad. Otworz sobie stronke z takim kodem: <table datasrc="."> To powinno wystarczyc zebys zrozumial o czym mowie. O wirusach, trojanach nawet nie bede pisal, bo wystarczy sobie otworzc stronke dowolnego programu AV. No i jeszcze Ocena bezpieczenstwa: Windows XP Home - Highly critical Internet Explorer 6.x - Highly critical Dla porownania Firefox 1.x - Less critical Slackware Linux 10.0 (moj) - Brak dziur SUSE Linux 10 - Brak dziur | |
| Nieznany | 27.01.2006 15:18:01 | |
![]() | Microsoft pisze takie kiepskie Winshity bo w porównaniu do programistów wspierających Linuxa jest ich garstka. Przez to są te bugi itd. Poza tym Microsoft chyba lubi odbiegać od standardów :P | |
| doogi | 28.01.2006 08:53:50 | |
![]() | Paweł Lica napisa≥: Poza tym Microsoft chyba lubi odbiegać od standardów :P Ja mysle nawet, ze nie tylko odbiegaja, ale po prostu nie potrafia ich utrzymac! | |
| jaboja | 28.01.2006 20:44:46 | |
![]() | Microsoft czuje się na tyle pewnie, że wie że standardem będzie to co sam wymyśli :p A co do niektórych opinii - jak bym był modem na tym forum to już dawno bym połowe postów powywalał (a jak bym był wrednym modem to bym jeszcze bany ponadawał :P). Zresztą na linuxie też trochę problemów jest (mam Gentoo i wolę je od Windowsa, jakby co): - Dwie biblioteki: GTK i QT - z tego wychodzi tyle, że jedne programy działają inaczej niż inne, pozatym programiści są tacy "genialni" że np. OpenOffice.org ma GUI wogóle nie kożystające ze standardowych kontrolek KDE i przez to jest trochę badziewnie, bo nie mam tego fajnego panelu automatyucznie montującego mi CD (tak, wiem że można sobie zrobić wogóle automatyczne montowanie itp. ale standardowo po zemergowaniu KDE i OOo i co tam trzeba się nie instaluje, więc zakładam, że osoby kupujące w kiosku np. Auroxa też mogą mieć z tym problem [ale w sumie niewiem jak to wygląda na innych dystrybucjach]). - Programiści umieją obsługiwać linuxa i np. pisząc KMLdonkey i MLdonkey nie pomyśleli, że laik nie poradzi sobie z błędem wymagającym skasowania pliku w ukrytym folderze (zwłaszcza, że aby przeczytać treść komunikatu o błędzie trzeba nacisnąc przycisk) - Windows jest bardziej łopatologiczny. Bo wbrew pozorom z komputerów korzystają nie tylko informatycy. | |
| Nieznany | 10.02.2006 22:16:44 | |
![]() | Droga kleo :D Otóż chciałbym Wam wszystkim przekazać że Windows nie nadaje się jako system :D. Sam z niego korzystam bo niestety nie mogę przekonać innych w mojej rodzinie do Auroxa. Więc myślę, że nie chrzań się z Service Packami, tylko zainstaluj se Firefoxa, a najlepiej odpuść siebie Windows :D Pozdro fur alles | |
| Nieznany | 11.02.2006 23:08:45 | |
![]() | transpacyfic napisa≥:
Sam z niego korzystam, bo niestety nie mogę przekonać innych w mojej rodzinie do Auroxa
To, czemu nie wyłudzisz dla siebie z 5 do 10 Gb na dyski i nie zainstalujesz sobie linuxa tylko dla siebie? Oni będą dalej sobie korzystać z Wina, a ty będziesz mieć swojego Auroxa. Jest jeszcze jedna korzyść: oni nie będą mieli dostępu do twoich danych, a ty do ich jak najbardziej:> Pozdrawiam | |
| Nieznany | 12.02.2006 00:12:06 | |
![]() | To dobre jest a ja o tym nie pomyślałem..... :D Przecie wkońcu razem mam 160 GB na dysq :D | |
| beczu | 12.02.2007 13:27:18 | |
![]() | Windowsa już prawie nie używam. Moim zdaniem praca pod windom to nieszczęście a jak jeszcze z SP 2 to masakra. Kumpel zapakował Sp2 bo Gothic III bez tego nie działa. Skończyło się niebieskim ekranem. I love Windows | |
| Kajoj | 13.02.2007 14:27:48 | |
![]() |
beczu napisa≥: Skończyło się niebieskim ekranem.Radzę sprawdzić czy nie masz uwalonych ramów, albo kontrolera pamięci. Oraz wypowiadać takie poglądy, bazując na oryginalnym systemie. Windows ma dużo poważniejsze błędy konstrukcyjne, m.in. jądro o budowie klient-serwer, co pociąga za sobą konieczność pakowania kodu aplikacji w tryb jądra (IE) w celu poprawy wydajności - co skutkuje niestabilnością. | |