Program do robienia animacji...
| Leblev | 28.02.2007 17:24:32 | |
![]() | ...2d. Chodzi o taki, do którego by się dało wklejac swoje obrazki chocby z painta. Najlepiej, żeby miał łatwą obsułgę. Mam już pivota ale nie chodzi mi o taki rodzaj animacji a chodzi mi o taki jak po prostu w grach 2d.(np.jak się koleś porusza) | |
| lukaszmaster | 28.02.2007 18:00:14 | |
![]() Postów: 119 | Pewnie jakiegoś gif'a chcesz zrobić, do tego jest taki program: Easy GIF Animator A jeśli chcesz to możesz robic animacje FLASH za pomocą Alligator Flash Designer. | |
| ktyl | 28.02.2007 18:03:52 | |
![]() | Domyslam sie, ze chodzi ci o wykorzystanie animacji w swoim programie. W takim przypadku stosowanie gotowych animacji, np. gifow, roznie wychodzi. Moim zdaniem lepsze efekty daje zrobienie tego recznie. Przygotuj sobie kilka(naście)klatek animacji np. jako oddzielne pliki i w programie w petli wyswietlaj je po kolei - uzyskasz efekt ruchu. Zamiast tworzyc oddzielne pliki dla kazdej z klatek animacji, mozesz umiescic wszystkie klatki obok siebie w jednym pliku. Wtedy jako klatke bedziesz musial wyswietlic odpowiedni fragment obrazka. Przyklad takiego obrazka masz tutaj. To są klatki animacji eksplozji, ktora wykorzystalem w jednej ze swoich "gier". | |
| Leblev | 28.02.2007 22:40:48 | |
![]() | Dzięki w sumie może fakt z tymi klatkami. Sprubuje obie opcje ale troche mi daleko do programu z animacją bo w sumie w konsoli się chyba nie da tego zrobic dopiero w okienkowym. | |