Galeria zdjęć.
| Stempel | 24.08.2007 12:47:30 | |
![]() | Jestem początkującym (webmaster)i od paru dni korzystam z edytora stron www - EdHTML. Na razie zgłębiam tylko sam HTML, ale czy za pomocą tego edytora można stworzyć swoją galerię zdjęć? Czy do tego służy EdGaleria (z menu:narzędzia)? Jak i jakie trzeba wypełnić tam pola, żeby galeria zaistniała? Próbowałem już tam swych sił, po zaznaczeniu odpowiednich zdjęć itp. i kliknięciu generuj nic się nie dzieje... Galerii wciąż nie ma. Pomocy! | |
| lukaszmaster | 24.08.2007 13:08:04 | |
![]() Postów: 119 | Najlepsze galerie zdjęć można uzyskać za pomocą FLASH'A. W Alligator Flash Designer są gotowe galerie do których wystarczy wstawić obrazek i osadzić animacje na stronie. A co do HTML'a: Z tych podstawowych metod wstawiania galerii na strone to do głowy mi przychodzi tylko ramka pływająca (IFRAME). | |
| ktyl | 25.08.2007 23:34:29 | |
![]() | Ja nie lubię stron napisanych we flashu. A co do IFRAME... Nie bardzo wiem po co. Ramki są beee! i lepiej ich unikac, jesli nie sa konieczne. | |
| Nieznany | 26.08.2007 01:57:52 | |
![]() | zgadzam się przedmówcą w 100% :) Nie znam wprawdzie EdHTMLa, ale galerie można zrobić na dziesiątki sposobów. Poszukaj po necie, na pewno znajdziesz masę przykładów i gotowego kodu. | |