linki
| ciemny | 09.04.2008 16:22:35 | |
![]() | Dzień dobry! Mam dwie różne strony np cos.jsp?id=1 i cos.jsp?id=2. każda strona zwiera 1 formularz. Chciałbym zrobić tak aby w przypadku wypełnienia 1 formularza i drugiego, gdy wrócę ponownie do strony z pierwszym formularzem to chciałbym zachować te dane które wpisałem przed przejściem do 2 strony, a nie aby mi sie kasowały. Jak to zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. | |
| adi90 | 09.04.2008 17:34:35 | |
![]() | Jeśli konieczne jest wypełnienie 1 i dopiero jest przejście do 2 to od razu zrób sobie tam pola typu hidden z zawartością tego co wysłał user. Jak nie jest konieczna kolejność to musisz porównywać czy user wypełnił formularz i dopiero pola hidden. | |
| ciemny | 09.04.2008 23:00:01 | |
![]() | Tylko ja mam tak, że mam 2 linki <a href="f1.jsp?id=3">form1</a> <a href="f2.jsp?id=3">form1</a> i klikając między tymi 2 linkami gdy uzupełniłem pola formularza chciałbym aby to co wpisałem w te pola nie kasowało się za każdym razem jak klikne ponownie któryś z tych linków, aby te dane które wcześniej wpisałem w pola formularza nadal pozostały. Tak jak np dam wstecz to wtedy te dane się nie kasują. jeżeli próbowałbym pobrać za pomocą request.getParameters("cos") ale to musiałbym mieć submit, a ja muszę mieć linki. Co robić??? | |
| -izaw- | 09.04.2008 23:41:08 | |
![]() | czy musisz pamiętać po stronie serwera, czy klienta? w pierwszym przypadku musisz wykorzystać bazę danych na serwerze i najlepiej 'ciasteczko' u klienta, aby go zidentyfikować, w drugim przypadku zapisujesz wszystko w 'ciasteczku'. Musisz dodać jeszcze autouzupełnianie formularzy danymi zapisanymi na serwerze lub u klienta. | |