onchange
| ciemny | 26.03.2008 13:02:52 | |
![]() | Witam! Mam pytanie otóż mam pewien formularz. I mam kilka różnych pól jedno to rozwijalna lista wyboru i w zależności którą opcje wybiorę to ukaże mi się inne pole tekstowe. Na początku przetestowałem to z zwykłym wypisaniem tekstu w zależności którą opcje wybrałem to miał się wyświetlić inny tekst. Tylko jak robię to wyświetlanie to ja chciałem aby mi się wyświetlało w tym samym formularzu i wszystkie pozostałe pola aby były bez zmian a tymczasem otwiera mi się to na innej pustej stronie tylko ten sam napis bez niczego. I tak się zastanawiam czy można zrobić aby się wyświetlało to w tym samym formularzu a nie w oddzielnej stronie?? C góry dziękuję za pomoc. | |
| adi90 | 26.03.2008 15:10:59 | |
![]() | Witam, Mogłeś kontynuować tamten wątek, jak jest możliwość to prosiłby moderatora o przerzucenie tych postów w tamten temat. Co do pytania to: Zapewne używasz document.write(). Najlepiej zrób sobie jakiegoś div'a o id='cos' i przy zdarzeniu onchange daj document.getElementById('cos').innerHTML = '<div>napis ktory ma sie wyswietlic</div>';
Pozdro | |
| ciemny | 26.03.2008 19:40:00 | |
![]() | Dziękuję bardzo! Z napisem się udało! | |