Zend Framework - przywileje bazy wył. raport.

infomix03.06.2008 19:31:08
#

Witam chcę stworzyć stronę testową (do wglądu klientów) dla mojego skryptu w którym można tylko przeglądać funkcje, nie można natomiast wprowadzać żadnych zmian w panelu. W tym celu dla użytkownika MySQL ustawiłem jedynie przywileje SELECT. Niestety, ale nie potrafię się uporać z ignorowaniem takich błędów przez skrypt w ZF. Przy próbie wprowadzenia zmian (UPDATE) pojawia się "biała strona", a w error_logu widnieje:

[03-Jun-2008 18:45:13] PHP Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Db_Statement_Exception' with message 'SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1142 UPDATE command denied to user 'konto'@'localhost' for table 'settings'' in /home/konto/public_html/skrypt/library/Zend/Db/Statement/Pdo.php:238 Stack trace:

0 /home/konto/public_html/skrypt/library/Zend/Db/Statement.php(283):

Zend_Db_Statement_Pdo->_execute(Array)

1 /home/konto/public_html/skrypt/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(406):

Zend_Db_Statement->execute(Array)

2

/home/konto/public_html/skrypt/library/Zend/Db/Adapter/Pdo/Abstract.php(206): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('UPDATE `setting...', Array)

3 /home/konto/public_html/skrypt/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(527):

Zend_Db_Adapter_Pdo_Abstract->query('UPDATE `setting...', Array)

4 /home/konto/public_html/skrypt/library/Zend/Db/Table/Abstract.php(850):

Zend_Db_Adapter_Abstract->update('settings', Array, 'title="adminEma...')

5 /home/konto/public_html/skrypt/ in

/home/konto/public_html/skrypt/library/Zend/Db/Statement/Pdo.php on line 238

Co należy ustawić, aby skrypt ignorował takie błędy dostępu i działał jak gdyby nigdy nic :-) Z góry dzięki.

Kontakt

Jeśli chcesz się z nami skontaktować napisz na adres: info(at)binboy.org lub odwiedź nasz profil na Facebooku!

O Nas

Serwis binboy.org to kopalnia wiedzy dla wszystkich z branży IT, w szczególności dla programistów i webmasterów. To duży zbiór kursów programowania, tutoriali, darmowych ebooków, setki kodów źródłowych itp.

Bądź w kontakcie

Panel użytkownika

Zaloguj się do panelu użytkownika.
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Zapomniałeś hasła?