Problem XML
| Nieznany | 05.06.2006 02:48:02 | |
![]() | Witam mam taki problem tworzę strone i w pewnym momencie na stronie podaję nazwę i tworzy mi się plik xml o tej nazwie Pobierający dane z mysql. wszytsko jest dobrze plik sie tworzy dziala porrawnie tylko nie mam pojecia jak zrobić żeby na początku pliku stworzonego byla taka linijka:<?xml-stylesheet type="text/xml" href="default.xsl"?> Bo obecnie plik stworzony wygląda następująco: - <TABLE name="dane"> <ID_pracownik>1</ID_pracownik> <ID_klient>2</ID_klient> <POSILEK>2</POSILEK> <KLASA>2</KLASA> <DATA_WYN>2006-03-05</DATA_WYN> ... Oto fragment kodu w pliku tworzacym plik xml: ... $rows = mysql_num_rows($wynik); $sciezka="./"; $koncowka=".xml"; $fp=fopen($sciezka.$_POST[np].$koncowka,w); echo "<TABLE BORDER=\"1\">"; fputs($fp,"<TABLE name='dane'>"); for($i = 0; $i < $rows; $i++) { list($idp, $idk,$posilek, $klasa, $wyn, $kiedy, $cena) = mysql_fetch_row($wynik); fputs($fp,"<ID_pracownik>".$idp."</ID_pracownik>"); | |
| adi90 | 05.06.2006 14:21:51 | |
![]() | Mi się widzi, że przed fputs($fp,"<ID_pracownik>".$idp."</ID_pracownik>");
wrzucić fputs($fp,"<?xml-stylesheet type='text/xml' href='default.xsl'?>"); i powinno hulać. | |
| Nieznany | 05.06.2006 18:24:25 | |
![]() | No właśnie tak jak napisaleś nie działa, wyskakuje taki bład: Parse error: parse error, unexpected '<' in /vol/sdc1/students/iis4249/public_html/strona/xml.php on line 26 | |
| Nieznany | 05.06.2006 18:57:57 | |
![]() | No właśnie tak jak napisaleś nie działa, wyskakuje taki bład: Parse error: parse error, unexpected '<' in /vol/sdc1/students/iis4249/public_html/strona/xml.php on line 26 | |
| Nieznany | 05.06.2006 19:29:59 | |
![]() | Ok już sobie z tym poradzilem ale mam teraz następujący problem. Na stronie php w okienku podaje nazwe pliku i wciskam przycisk tworzy mi sie automatycznie plik o nazwie podanej przezemnie o rozszerzeniu xml i teraz bym chcial na stronie napisac odsylacz do tego pliku tylko wlasnie nie bardzo wiem jak zrobic to bo nazwa ta jest wpisywana prze uzytkownika W pliku php wyglada to tak (pobieranie nazwy pliku) <INPUT NAME="np" TYPE="TEXT"> <INPUT TYPE=SUBMIT> </FORM> w pliku php który generuje tresc tabeli do xml wyglada to tak $sciezka="./"; $koncowka=".xml"; $fp=fopen($sciezka.$_POST[np].$koncowka,w); i teraz potrzbuje zrobic odsylacz do tego utworzonego pliku. Proszę o pomoc. | |
| adi90 | 05.06.2006 20:23:19 | |
![]() | <?php $nazwa = $_POST['nazwa']; ?> <a href = "<?php echo "$sciezka$nazwa.xml" ?>">PLIK</a> Nie wiem czy o to Ci chodziło, ale napisałem:) | |
| Nieznany | 07.06.2006 01:02:20 | |
![]() | Dzieki. Już mam gotowy projekt pozostało tylko ustawić żeby xml był wyświetlany we wszystkich przeglądarkach(opera, firefox itp). Tam coś chyba się ustawiało z kodowaniem ale nie bardzo właśnie pamietam co jak ktoś wie to proszę o pomoc | |